4 d’oct. 2017

La classe de les Orenentes i la dels Pica-soques treballem de valent!

Aquesta darrera setmana a la classe de les Orenetes i a la dels Pica-soques hem començat a fer activitats amb els reglets.
Els reglets numèrics són uns reglets de fusta de diferents colors que representen els 10 primers nombres naturals. Les seves magnituds són una expressió realista de les quantitats amb la característica que no estan marcades les unitats que les formen.
L’objectiu del treball amb reglets és el d’afavorir l’adquisició del concepte de quantitat, la competència numèrica i el càlcul, i el de potenciar habilitats característiques de saber matemàtic. Amb els reglets es treballen habilitats com les relacions lògiques i numèriques, el plantejament d’interrogants, l’anàlisi de la informació rebuda, l’estimació, la investigació i el descobriment, l’elaboració d’estratègies, l’expressió verbal de les accions realitzades, el càlcul mental i el pas de l’acció al càlcul escrit.
Iniciem el treball amb reglets numèrics presentant el material com un joc però que amb el que aprendrem moltes coses pel que fa al saber matemàtic. Si voleu veure una mostra de la primera sessió de joc lliure amb aquest material, cliqueu aquí i introduïu el correu electrònic del vostre fill/a per a entrar al classroom.

Ah! També hem començat a fer activitats al voltant del color vermell (també trobareu penjades les fotografies al classroom).