7 de juny 2015

P5 I ELS ALIMENTS

Aquestes darreres setmanes del trimestre, la classe dels Dofins i de les Girafes, estem estudiant els aliments.
   Amb les revistes que els infants han dut de casa, han cercat i retallat imatges dels aliments per classificar-los segons la seva categoria (fruites, verdures, làctics, llegums, carn, peix.....)
   Mitjançant la piràmide dels aliments que l'Evelyn ens ha creat, se n'han adonat de la importància de la bona alimentació. De quins aliments han de menjar més sistemàticament i de quins més esporàdicament.
  Amb un instrument de música formar per nous, avellanes i pedres han après una dita. I dansant i cantant, s'han après la cançó de la Masovera que també els ha servit per treballar la lectoescriptura.
Les imatges retallades els han servit també per fer un mural on han classificat els aliments segons la seva procedència (origen animal o vegetal).
I amb una liquadora i amb una espremedora, han fet uns sucs de llimona, tomàquet, síndria i préssec que s'han begut per analitzar i comparar després el seu gust (àcid, dolç...).
Aquest material, juntament amb les regletes,  ens ha servit també per treballar conceptes matemàtics com sumar aliments de diferents categories, etc.
A la classe de les Girafes ha estat l'Evelyn qui ha desenvolupat aquesta unitat de programació (el seu treball de pràctiques així ho requeria). És per aquest motiu que hi ha més activitats al respecte. Per cert, ho ha fet tan bé que els infants han après moltíssimes coses!!! Aquesta noia serà una bona mestra!!!!!







Cliqueu aquí per visualitzar la classe  dels DOFINS
Cliqueu aquí per visualitzar la classe de les GIRAFES